Köp hem lite ljus i tillvaron

Utbudet av massagesalonger i Uppsala är rejält stort. Det finns allt från klassisk massage till thaimassage och aromamassage. Oavsett är det en väg att gå för att få skön avslappning i vardagen.

Samtidigt har efterfrågan på massageprodukter ökat rejält senaste åren. Många kunder köper hem olika produkter från massagesalongerna för att kunna njuta av massage eller skapa ett litet ”hemmaspa” i hemmet. Efterfrågan ökar och därmed har även utbudet ökat gällande dessa produkter.

En massageform som även vuxit är massage där man kombinerar massagen med något som luktar gott. Ett exempel är chokladmassage och ett annat är ljusmassage. Det bygger på samma idé dvs. att produkten värms upp och sedan hälls över ryggen på den som ska få massage.

Vi har slumpmässigt ringt 8 massagekliniker och uppenbarligen har de ännu inte tagit till sig trenden med att kunden vill få med sig produkterna hem inom just dessa två massagevarianterna. Ingen av de hade massagechoklad eller massageljus i butiken.

Någon butik som säljer den speciella choklad som används har vi inte heller hittat online. Av förståeliga skäl kan man inte bara hetta upp choklad utan det krävs en viss blandning mellan choklad och olja för att det ska bli bra at massera med och samtidigt skapa den härliga chokladdoften.

Ett företag som säljer massageljus är däremot  Fyndaljus.se. Företaget speglar tydligt den trend som går att se inom massage. För det första att allt fler efterfrågar produkter som kan användas i hemmet och för det andra massageprodukter som inte bara har en masserande funktion – utan även luktar gott.

doftljusVad är massageljus?

Små ljus ger framförallt en mysig känsla. De kan även sprida en god doft. Men massageljus har ytterligare en funktion. Det går nämligen att droppa över ryggen på en person som blir masserad och sedan användas vid massage. Detta i likhet med hur olja hälls på huden innan massagen påbörjas. I detta fall är det istället massageljuset som används.

OBS – Var noga med att enbart använda massageljus för massage och håll isär dessa mot vanliga stearinljus. Skulle de blandas ihop kan det minst sagt bli obehagligt…

Vad är chokladmassage?

Det luktar gott, det smakar gott, det gör gott. Det är så man kan sammanfatta chokladmassage även om man inte bör äta chokladoljan som används vid massagen. Varm olja som ger en härlig chokladarom – enligt vissa ska det vara både lugnande och lyckobringande. Precis som choklad är att äta…

Har ni sett fler udda massagevarianter med varma ”massageprodukter”. Hör gärna av er så följer vi upp trenden.