Inredningsstylistens tips till ditt eget spa

johannaAtt gå på spa kan vara otroligt skönt och avslappnande. Men det är ofta även relativt dyrt – i alla fall om man gör frekventa besök. Med mindre investeringar kan man skapa ett enkelt ”spa” i hemmet. Det måste inte handla om bubbelbad för 75.000kr eller dusch med massagestrålar. Det kan handla om att skapa en egen oas. En oas där en del av badrummet inreds med massagestol, ljus och där det finns tillgång till oljor m.m. .Ta hand om dig – och låt andra ta hand om dig.

I en artikel på Inr.se tipsar inredningstylisten Johnanna Pilfalk om badrumstrender för 2016. Trender som visar att små skillnader kan skapa stora resultat.

Handdukar – ”Byt kulör efter årstid”. Tipset är lika enkelt som genialt. Att låta handdukarna både vara färgklicken i badrummet och vara något som speglar årstiden ute. Därmed lyfter man in känslan utifrån till badrummet inne.

Förvaring skapar lugn – Johanna lyfter upp att man kan ”skapa ro med förvaring”. Det ligger mer i detta än vad man i början tänker på. Genom att ha tydliga fack, skåp och lådor som saker sorteras i kan en tydligare renlighet och struktur skapas. Stress skapas av många faktorer. Men en är just känslan av att inte ha kontroll. Struktur hjälper till att skapa lugn. Ge dig själv förutsättningarna.

Grönt är en stående färg – En gränväxt i badrummet fyller flera funktioner. För det första förknippas färgen med lugn och ro. För det andra skapar en växt bättre luft och för det tredje är det en levande organsim i kontrast mot sten och glas. Ser man på större spaanläggningar finns alltid växtligheten där för att skapa detta lugn.

Levande ljus – Skapa förutsättningar för att få in levande ljus i badrummet eller på ”spaavdelningen”. Likt grönväxter, ordning och färgnyanser skapar även detta ett lugn.

Välkommen hem – välkommen att slappna av.