Permanent Makeup

I Uppsala finns flera skönhetssalonger som erbjuder permanent makeup. Precis som det låter är det makeup som är permanent och inte försvinner efter någon dag. Det är därmed extra viktigt att man är säker på vad man önskar och att behandlingen genomförs av proffs.

Vad innebär permanent makup?

Det som sker är tatuering av läppar, ögonbryn eller eventuellt eyeliners för att därigenom förstärka vissa naturliga drag. Effekten är alltså samma som vid makeup men skillnaden är att detta sker via tatuering vilket därmed blir bestående över längre tid.

Är det permanent?

Nej, det finns permanent makeup som är semipermanent. Det betyder att färgen sakta men säkert kommer att blekas ur. Fördelen är att man därmed kan ändra färger, styrka eller stil efterhand att man åldras och att huden förändras. Det som är snyggt och passande idag – måste inte vara det om tio år.

Kan man komplettera med make-up?

Ja, det går att använda smink eller annan make-up direkt på permanent make-up behandlade områden.

Kräver utbildning!

För att kunna utföra permanent makeup är det viktigt att du genomgått en utbildning och klarat av denna med godkänt resultat. Detta är INTE något som ska utföras av amatörer som aldrig genomfört liknande arbete. En del E-butiker nämner inte detta eftersom man är rädd att skrämma bort kunderna. Andra markerar ut det väldigt tydligt då man inte vill att produkterna ska användas av fel personer.

Ett exempel kan tas från BelleStore som i sin artikel om permanent makeup skriver att man ”förutsätter att du gått en utbildning” om du köper från deras butik. Detta markeras ut med fet text. Att hitta utbildningar är inte svårt och kostnaden är inte heller hög då det inte är någon avancerad teknik som ska läras ut. Via just den butiken finns två utbildningar inom permanent makeup.

Här kan du se en rad kliniker som jobbar med makeup i Uppsala.