Välja Spa i Uppsala

De som har planer på att gå på spa i Uppsala har en mängd olika aktörer att välja mellan. Vilken ska man välja? Det beror på flera faktorer.

En avgörande faktor är självklart vilken sorts behandling man är ute efter att få. Förutsatt att man är ute efter att boka en behandling förstås. En del Spa har inte någon möjlighet att ge behandlingar till sina gäster utan har istället fokuserat på olika varianter av bastu, bubbelbad och relaxavdelningar. Här bör man alltså fundera på vad man är ute efter. Är det främst relax eller vill man även ha behandling? Finns denna behandlingsform på detta spa? En annan aspekt är om man ska ha boende eller inte. Det är en stor fördel att gå på ett spahotell i Uppsala istället för att gå på ett badhus eller liknande som har avdelningar för Spa och relax. Det lugn som många upplever efter en tid på ett spa försvinner ganska fort när man kliver utanför dess ytterdörr och påbörjar sin färd hemåt. Väl hemma är det inte sällan som vardagsstressen tar över. Bor man istället kvar på hotellet får den lugna känsla stanna kvar längre. Det blir en tydligare ”boost” och en känsla av lugn under flera dagar. Att få äta gott, gå på spa och sova skönt är ett paket av lyx som är värt att unna sig.

Ytterligare en faktor är tid på dygnet. Även här har spahotell en stor fördel. De allra flesta Spa som inte ligger på hotell har bara öppet en bit in på kvällen. Att de stänger 19-20 är vanligt. Ett Spa på ett hotell har oftast öppet betydligt längre. Inte så konstigt med tanke på att det finns personal på plats dygnet runt.